Etusivu | Yleistä | Historia | Toiminta | Nuoriso | Yhteystiedot

 takaisin

 

 

Yleistä

Leppälahden Vapaaehtoinen Palokunta ry. on perustettu 1956 Leppälahtelaisten turvaksi.

Palokuntamme hoitaa pelastustoimen tehtäviä Keski-Suomen pelastuslaitoksen kanssa solmitun sopimuksen mukaisesti. Hälytystehtäviä palokunnan toiminta-alueella on vuosittain noin kymmenen kappaletta. Tehtävämäärät tulevat nousemaan lähivuosina.

Palokuntaa tulee työllistämään myös alueelle tulevat ensivastetehtävät. Ensivastetoimintaan on varauduttu kouluttamalla lähes koko miehistö syksyllä 2010.

Jyväskylän alueen uudet paloasemat ovat valmistuneet ja Vaajakosken asema siirtyi lähemmäs kaupunkia Sulunperälle. Tämä laajentaa Leppälahden aseman toimintasädettä enemmän Vaajakosken suuntaan ja on omiaan lisäämään tehtävien määrää alueellamme. Lisäksi alueen läpi kulkevan valtatien liikennemäärät hipovat jo 10 000 autoa vuorokaudessa, joka on omiaan lisäämään riskejä alueellamme.

Aina olemme kuitenkin valmiina lähtemään hälytystehtävään vaikka pitempäänkin matkaan. Kauimmainen hälytys Leppälahden VPK.lle on tullut Kuhmoisiin saakka. Tavallista kuitenkin on, että käymme Laukaan, Toivakan ja Kangasniemen puolella mm. maastopaloissa tai korjaamassa myrskyvahinkoja.

Lisääntyvät tehtävät tuovat mukanaan tarvetta edelleen uusille miehistön jäsenille. Miehistön keski-ikä on vaarassa nousta vuosi vuodelta ja niinpä toivommekin uusia jäseniä Leppälahtelaisista asukkaista, sekä miehistä että naisista. Palokuntaan liittyäkseen ei kaikkien tarvitse olla supermiehiä eikä kissanaisia. Toivotammekin kaikki kiinnostuneet tutustumaan toimintaamme sekä hankkimaan itselleen harrastus josta on hyötyä sekä itselle että naapurille.

Palokunnan päällikkönä toimii Pekka Wartiainen, joka mielellään antaa lisätietoja toiminnasta.

 

© Leppälahden VPK 2019